2015. augusztus 31., hétfő

A támogatáson, egymás segítésének lehetőségein gondolkodom

Szoktunk ugye néha "túlfőzni", és a többletet felajánlani a többieknek.
Van, hogy szervezetten, beosztás szerint komatálazunk gyermekágyas anyatársainak segítve.
Olyan is van, hogy közösen rendelünk - zöldséget, gyümölcsöt, almalevet - így minimum a szállítási költséget megspóroljuk, vagy nagybani áron számolnak nekünk.
Pár száz forintért vagy akár ingyen ("Csak vigye innen valaki!" alapon) talál gazdára, ami másnak már felesleges. A helyi "adokveszek" Facebook csoport segítségével vagy valódi lakásvásárt szervezve adunk túl ruhaneműn, babaholmin.
Hallottam olyanról, hogy szolgáltatást cseréltek mamák: gyerekvigyázás takarításért, főzés horgolt holmiért, hordozási tanács répatortáért - bármi felmerülhet cserealapnak.
Rajtam segítettetek már nyaralás miatt elhagyatott élőlényeink gondozásában, muskátlijaink átteleltetésében, babysittert találásban, túrógombóc főzésben, stb.
Az információ is érték! Kérdezünk-válaszolunk: orvost keresünk, védőnőt véleményezünk, programot, olvasnivalót ajánlunk, akciót hirdetünk.
Szívességek és információ mellett más is szóba jöhet. Most egy virtuális babaholmi-, játék-, könyv-, konyhai-/barkácseszköz - kölcsönző létrehozása merült fel. Már van is, aki dolgozik az ügyön!

Fontos, hogy tudja minden anya:
KÉRNI KELL, ha úgy érzed, nem bírsz a terhekkel.
Az is jó lenne, ha érezné minden Anyahajós: ADNI JÓ.
(És megtérül, mert valahogyan, valakitől, valamikor biztosan visszakapod. Ha máshogy nem, úgy, ahogy  Edina összeszedte hálanaplójában.)
Ha csak annyit teszel, hogy mindig figyelsz, mi lenne hasznos a közösségünknek, majd megosztod velünk Facebook csoportunkban, vagy a jaltpapkp@googlegroups.com listán, már tettél valamit.
Aktív tag lettél :-)



Te mit tudsz hozzá(nk)tenni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése